En underbar sensommardag

Då jag sett att det härliga vädret bara skulle fortsätta, jobbade jag undan en del så jag skulle kunna passa på att njuta lite i solen. Jag och dottern åkte till vänner och fikade och bara njöt av värmen!Och hallonplockning, stora och underbart goda!!Det gäller att passa på att insupa dessa härliga dagar, hoppas ni har en underbar vecka ni med!

Ps. Jag har upptäckt att jag inte kan kommentera hos flera hos er, har sett att en del skrivit om teknikstrul på Blogspot, så jag hoppas det ger med sig snart!


En bra början på dagen

En bra början på dagen kan vara en morgonpromenad i ett morgondisigt landskapmed en sväng förbi en god vänsom bjuder på en härlig frukost bestående av hösthallon, vindruvor, päron, och äpplen från den egna trädgården, samt te med nybakt surdegsbröd och nykokt marmelad...kan inte bli bättre!
skörde- och äppelmarknad


Helgen har bjudit på sommarväder, sång och härligt umgänge med god mat och skratt!
Lillemans klass stod ju på äppelmarknaden och sjöng för att samla ihop pengar till deras klassresa, och de är verkligen enormt duktiga. de sjunger både tre och fyrstämmigt, jag är otroligt imponerad!
Vi blev kvar nästan hela dagen och strosade runt och njöt av vädret, och sen åkte vi till en väninna där jag, dottern och lilleman sov över. Jättemysigt!

På söndagen åkte jag med väninnan till skördemarknaden hos Mandelmanns, det är alltid så supermysigt!  Som att komma till ett annat land, de bor verkligen SÅÅÅ vackert!!
Det blommar hur mycket som helst..


Vi satte oss vid dammen och njöt av fåglarnas uppvisningar, snacka om mindfulness!

Gustav var som alltid på ett strålande humör!
Musik spelades lite varstans
På kvällen när vi kommit hem ville man verkligen inte vara inne, så jag och maken tog en härlig kvällspromenad..Åhh, jag vill verkligen inte ha någon vinter!!!Jag fortsätter med billig rekvisita!

Vackraste dekorationerna finner man ju i stort sett alltid i naturen! Tog en promenad idag och på en liten stund hade jag samlat ihop en skön samling i härliga färger!
Tänkte piffa upp bordet som maken tillverkat i pergolan, och till de nu underbart grånade planken passade det finemang!
Jag är sååå nöjd med bordet, hade vi haft ett annat kök hade jag absolut haft det inomhus!När jag tagit bilderna ute lyste solen, men så drog det ihop sig till regn så då tog jag in fatet och det passade lika bra inomhus tycker jag.


Nu är det dags för middagsfix och sen fredagsmys!
Ha en skön fredagkväll!HöstfärgerKänner alltid suget efter lite murrigare färger så här på höstkanten, helt plötsligt ser löken som vi ju även använder oss av på sommaren väldigt "höstiga" ut där de ligger!
Billig rekvisita till hösthemmet!

Ha en skön kväll!

Mums för betong!

Jag älskar betong! Rufft, tåligt, tufft, och framförallt i favoritfärgen grå.

"Budade" hem ljusstaken på en loppis i somras. Den är tillverkad av en konsthantverkare här på Österlen, och jag såg den med en gång när jag ögnade igenom det som fanns av intresse på ett av loppisborden. En till kvinna hade gjort samma sak, och hon var snabb med att räcka fram en tjuga till försäljaren och sa kallt att den här tar jag. Jag rusade fram och sa snabbt att jag var villig att betala 50 kr för den, och hurra, jag fick den! Till saken hör att här budar man på sakerna som på en miniauktion om fler vill köpa samma sak, det har jag aldrig varit med om i norr. Förut vågade jag inte alls bjuda över, men se nu har jag tuffat till mig!
50 kr är faktiskt det mesta jag kan tänka mig att betala på loppis, oftast köper jag saker för 5-20 kr, jag har blivit riktigt snål då det oftast är så billigt här.
Ha en fortsatt fin dag!


Hösten kommer med blogglusten!

Nu när hösten smyger sig på återkommer blogglusten igen!

Jag har knappt kikat in på en blogg på hela sommaren (knappt ens min egen)...
Har hur många bilder som helst som tagits i sommar, bl.a från trädgården, men det får vänta ett tag.

Vi bodde ju i ett gammalt trähus från 30-talet i Umeå, men när vi flyttade hit ner till Skåne orkade vi inte med ett nytt renoveringsobjekt, så det blev en helt vanlig 70-talsvilla som blev vårt nya hem. Inte alls det hus vi egentligen vill bo i, så inredningsintresset svalnade markant vid flytten. Nu känner jag mig dock redo för att höstfixa lite här hemma, även inomhus och inte bara i trädgården. Man får helt enkelt göra det bästa av det vi har nu, det blir mest budgetfix då vi ständigt är på jakt efter annat boende.

Hösten kan ju vara riktigt fin, och här nere dignar det av frukt nu!
Till helgen blir det besök på Äppelmarknaden som brukar vara trevlig, i år ska dessutom Lillemans klass sjunga i anslutning till den.

Ha det gott vänner
CamillaRSS 2.0