Påsk och mer vår

Hoppas ni alla hade en härlig påskhelg!
Jag själv njöt i fulla drag!

I vanliga fall tillbringar vi påsken till fjälls (oftast i Tärnafjällen då makens familj har stugor där).
Visst kan det vara mysigt att vara tillsammans lediga där med, men jag är ju en lite udda norrlänning som verkligen INTE tycker om fjället!!
Ödsligt och snöigt, huvvaligen!

Jag såg verkligen fram emot att vara hemma i påsk, nu när vi bor där det händer hur mycket som helst under dessa dagar.
Vi åkte runt och kikade på olika konsthantverkare och konstnärer som hade sina ateljeer öppna på konstrundan som går av stapeln på påsken.
Man hinner ju bara kika på en bråkdel då det är enormt mycket att se!
Vad sägs om dessa STORA äggörhängen till exempel?På Galleri Livsträdgården verkar en kvinna från Umeå som flyttade hit samtidigt som oss med sin familj, och där dottern går i samma skola som Lilleman!Vi stannade och kikade på fina krukor och annat tjusigt!Keramik gillar ju jag!
Så söt!Vi köpte juice från Kiviks musteri och färsk fisk och goda röror och gott bröd från Buhres fisk i Kivik som vi avnjöt ute i solen!Vi såg fina trädgårdar!
Så himla läckert med uteplatsen på garagetaket!
Man kan inte tro att det är i Sverige.Vi fotade vårfin natur!Vi besökte mysiga inredningsbutiker!och Apotekarns Trädgård som öppnade för säsongen!Lilleman med kompis roade sig med att rädda småkryp från vattnet!Och älskade dottern njöt av goda snittar och cider i solen!Vi fikar på mysiga fik..och jag åker runt på handelsträdgårdar och dreglar!!!!
(och önskar att älskade storebror var med som sällskap!!!)Vitsipporna har börjat slå ut i skogen...likaså backsipporna på sandiga hedar!Löv börjar slå ut i härligaste vårgrönt...rabarbern hos vännen Solan växer så det knakar...rosorna börjar vakna till liv...vilket medför lite jobb för oss...
Buskarna framtill på bilden är som ni ser klippta, men inte buskarna bakom..
Vi är två familjer som ska hjälpas åt att klippa rosorna där vi bor, och nu är de 20 buskarna som inte är klippta vårt jobb...
Jag har ingen aning hur vi ska klippa så jag får nog fråga grannen!Vi umgås med vänner varav en del bor otroligt vackert!
Här snackar vi strandnära!!!Här odlas det mest i krukor då de formligen bor PÅ stranden!Vi jobbar i trädgården i stort sett varje dag!
Lilleman sköter om maskarna!
Veckan som var klippte kommungubbarna gräsmattan vid cykelvägen utanför vårt hus!
Ett vårtecken om något!
Sen jobbar vi och äter...och äter...
Men lite hurtig är jag, jag har börjat träna!

Hoppas våren kommit till er alla nu om än i lite saktare mak i våra gamla hemtrakter!
Längtar tills en del av er kommer och hälsar på!!
Kramar!RSS 2.0