bilder i massor...

Hej hej
Är ju typ världens kassaste bloggare men tänkte ta mig i kragen och göra ett inlägg...
Älskade dottern är uppe i norr och träffar släkt och kompisar och firar sin 20-årsdag, så nu passar jag på med hennes dator som fungerar betydligt bättre än min skruttdator! (den går inte ens att lägga in bilder med..)
Sist var ju i april efter påsken, och nu är vi redan inne i sommarmånaden juni, hjälp vad tiden går snabbt!!!

Vi hade en underbar mars och april väderleksmässigt, men maj har tidvis varit riktigt sval. (väldigt ovanligt sval har vi förstått)
Nu är dock sommaren här på riktigt och jag vill helst bara vara ute HELA TIDEN!
Vi har inte jobbat ihjäl oss i trädgården, vi är ju lite lata, men en hel del har vi hunnit med och det börjar kännas riktigt bra!

Så här såg en del av gården ut i slutet av mars. (fullt av lera på gräsmattan efter allt grävande på hösten)Så här såg det ut för drygt en vecka sedan. Nu idag svävar de nästan helt utslagna lila kirgislöksbollarna över alltihop, riktigt fint!
Allt har tagit sig riktigt bra, och trots att jag planterade de flesta lökarna i december kom nog i princip alla upp!Buxbomkloten grävdes upp i höstas hos ett par som inte ville ha dem klar, och trots vintern och sen plantering hos oss har de klarat sig fint!Åhh, nu har jag verkligen fått favoriter bland tulpaner!
Dessa tre nedan älskar jag, särskilt den fluffiga som ser ut som pioner!På södersidan blir det ett lite "hetare" trädgårdstema, lite medelhav. Där blommar nu bl.a underbara orange och röda tulpaner, så fina! Vill inte att de ska sluta blomma, men tyvärr är nog tulpanblomningen snart över för i år!

En morgon för en vecka sedan tog jag en promenad på väg hem då jag lämnat av Lilleman på skolan, det är så otroligt vackert här! Synd att trädblomningen inte varar hela sommaren!!!ÄLSKAR RAPSFÄLTEN!!!!Om än havet kyler på våren så älskar jag att bo nära det!På vissa ställen på fiskelägena ser det nästan grekiskt ut.

Åhh dessa vackra magnolior...Kan ju inte låta bli att smygfota trädgårdar heller!Inne i "stan" blommar det också!Välkommen till vår gata!Lilleman och hans kompisar njuter!
Då de har en underbar skolgård där de kan bada på rasterna och på fritids,  går det åt en hel del handdukar här! Badbyxor och handduk packas med varje dag oavsett väder.Personalen har att göra med alla smutsiga fötter som drar in jord...men barnen har kul!!Jag måste ju berätta nåt lustigt!
När vi flyttade hit fick vi blommor och en fågelholk från mäklaren vi köpte huset från.
Vi har inga stora träd att sätta upp holken i, men då den bara stod och "skräpade" på bron hängde maken upp den provisoriskt på en spik som satt på förrådet. Den hänger ca 2 meter från vår ytterdörr, ca en meter högt upp och bredvid vår soptunna.
Men trot eller ej, nu har vi en hel fågelfamilj där!
Helt otroligt söta och paret flyger ut och in hela tiden för att mata de små ungarna som skriker där inne konstant!Nu börjar vi snart få besök norrifrån här, ska bli så kul när ni kommer!!!

Kramar från mig!

RSS 2.0