Julsabotör...

Ja jag erkänner, jag känner mig som en riktig julsaboterare!!
Vet ju att de flesta av er börjat nedräkningen inför julen, planerar julpyssel och spelar julmusik, och jag kastar er brutalt ut ur julstämningen med mitt eviga trädgårdstjat....!!
Men ni får förlåta mig, det här med det milda klimatet ställer till det, jag KAN bara inte släppa tagetom trädgården ännu!!

Helgen som var bjöd på riktigt varmt väder, så på lördag gick jag ut direkt på förmiddagen.
Maken hade haft en rätt tung vecka rent kroppsligt på jobbet, så han stannade inne.
Under dagen kom ett par grannar förbi när jag var ute och grävde.
-Jaa, du behöver inte gå på gym idag i alla fall skrattade de.
De frågade inte var Andreas (maken) var..
Jo, han var inne och bakade...
Jag tänkte inte på det just då, inte förrän på kvällen då vi skrattade gott....undrar vad grannarna skulle ha tyckt, jag som är rätt liten och "klen" är ute och skottar grus och jord och maken är inne och bakar...haha!!
Inge problem med jämställdheten här i alla fall!

Efter lunch fick vi fikagäster (tur att maken bakat).
En kompis till lilleman skulle sova över hos honom, så han kom då med sin pappa och lillebror.
Några av lillemans klasskompisar har fäder som inte pratar svenska, de kommer från lite olika ställen som Tyskland, Australien och England. Rätt bra för då får man träna på engelskan!

På söndagen var jag lite trött då småkillarna hade vääääldigt svårt att somna på natten, och sen började de fnittra och busa igen i gryningen...men vad gör det, de hade ju jättekul och då blir man ju glad själv!
Söndagen bjöd på ännu varmare väder, så då var vi ute hela dagen på gården
Måste ju visa att det går framåt, nu är planket helt färdigt (påbörjat på bilden).
Vilken skillnad då inte alla från cykelvägen tittar rakt ned på oss!
Bakom planket mot cykelvägen ska studsmattan stå till våren.
Mot planket ska planteras klätterrosor och en klematis. Dagliljor, Iris, Kantnepeta, Daggkåpa och buxbom blir det också. För höstblomning Kärleksört, och gul Rudbeckia.
Just här i söderläge blir det lite medelhavsinspirerat tema.
Grus där det nu är lera efter all grävning som marktäckning, persikoträd, spaljerat päronträd, klätterros mot väggen med, lavendel, silverpäronträd, gräs, timjan, lammöron, rödbladig alunrot, mer buxbom, pergola med vindruvor, fackellilja mm.
En hel del vårlökar lite överallt också!Köpte ett par stycken krukor med denna söta blomsterkaprifol om jag tänkte skulle växa mot den skuggigare delen av pergolan tillsammans med murgöna.

8 klematis och kaprifoler för 100 kr!
Fyndläge! Julroserna jag planterade för ca 4 veckor sedan verkar trivas i sitt skuggiga läge. Nu har de börjat blomma och det fullkomligen väller fram knoppar, ska det göra det den här tiden på året??? Någon som vet??
Superfina är de i vilket fall.


Veckan som gick var ju jag och dottern till Ängelholm för hennes dåliga rygg.
Nu väntar vi på kallelsen till Trelleborg och magnetröntgen, sen blir det mest troligt operation för hennes del enligt kirurgen vi träffade.
Jag hoppas bara att hon blir hjälp och det snart!
Nu har hon det bra i alla fall, hon befinner sig just nu i Stockholm med en kompis dit hon var bjuden på förhandsvisningen av New Moon där hon var statist!
Men det är helt sjukt att man som 19-åring ska vara tvungen att bunkra upp med värktabletter för att kunna gå på stan en dag!!!

Ha en bra fortsättning på veckan!

Lite av varje

Hoppas alla är någorlunda friska och krya!

Lilleman mår som vanligt igen, tack och lov så blev han frisk på en vecka! Han fick dock vara hemma tre extra dagar från skolan då han var lite trött.
Tack för er omtanke!!

Här tuffar tiden på, jag kan inte fatta att det snart är första advent!!
Vi har hunnit med Österlen lyser som var riktigt mysigt och igår var det ljusfest på lillemans skola. Allt ljus i mörkret behövs! Trots mörka november så njuter jag av att det är ljust 7.30 då jag skjutsar lilleman till skolan och att det inte mörknar förrän 16.30, jag är ju van vid ännu kortare dagar!

Jag har även fått vara avundsjuk på dottern som träffat snygge Ola Rapace förra veckan då hon var statist i Svinalängorna där han spelar med!


Hans duktiga fru Noomi Rapace har huvudrollen. Kul att det här området är ett riktigt filmcentrum!

Ungdomarna frågade i helgen hur länge det skulle dröja innan julmusik börjar spelas här hemma. Jag har nämligen alltid varit en riktig "jultoka" som börjar spela julmusik i oktober och bläddrar i gamla jultidningar VÄLDIGT tidigt!
Dock inte i år.
-Men herregud, jag kan väl inte börja spela julmusik när vi jobbar i trädgården för fullt fårstår ni väl, utbrast jag!

Och det förstår väl allla...här kommer en norrlänning som längtat i åratal efter att få ha en trädgård i de södra delarna av landet, då hittar man förstås mig i trädgården varje ledig stund så länge det bara går...!!
Till och med maken har börjat tycka att det här med trädgård är väldigt trevligt! (inte med all grävning då, men nu när han fått börja med lite plank och sånt)!
Ett till plank ska upp samt en pergola tänkte vi hinna med.
Till våren ska vi mest njuta hade vi tänkt!

Senaste helgerna har bjudit på en del sol och riktigt härligt väder. Då stannar vi gärna till i arbetet en stund och tar en kopp kaffe ute i solen.och korvgrillning...Helgen som var undrade en äldre dam som bor granne med oss om vi tänkte anlägga en pool med tanke på allt som grävts, fniss... Den söta damen hade gräddat våfflor som hon bjöd på då hon tyckte det såg ut som att vi behövde något gott till kaffet! Så snällt!

Hann med att rensa rosrabatterna som hör till våra sysslor i samfälldigheten, de blommar fortfarande för fullt trots att allt annat börjar gå i vintervila!
Har passat på att handla en del växter nu när det reas ut inför vintern så nu hoppas jag att de ska klara vintern...Narurligtvis har det regnat i stort sett tre dygn i rad nu sedan jag köpte dem så nu vill man bara hålla sig inne så mycket som möjligt men på fredag hoppas jag de kan komma ned i jorden!
Ett persikoträd köpte jag redan nu, billigt var det, men det ska jag förvara i uterummet och plantera till våren.
Ett körsbärsträd, vindruvor, spaljerat päronträd, två olika sorters klematis och blomsterkaprifol fick också följa med hem. 25 kr för alla sorters klätterväxter var ett fynd!! Fryser någon  i vinter så är det ju inte hela världen!

Imorgon åker jag med dottern till Ängelholm då hon ska få träffa en ryggspecialist. Vi sätter allt hopp till det besöket, så nu MÅSTE hon få hjälp för sin katastrofalt dåliga rygg!!

Ha det bra alla vänner!

RSS 2.0