Firande i dubbel bemärkelse!

Som jag berättade sist så skulle ju maken och jag på galej i lördags.
Kunde inte berätta då vad anledningen till detta var, men nu kan jag ju dela med mig..

Jo, maken var en av "huvudpersonerna" som firades då han fick priset som Årets Nyföretagare här!
Snacka om att känna sig välkommen hit till kommunen!!
Han var SÅÅÅ nervös innan han skulle äntra scenen för att ta emot priset, men det gick bra och alla var så himla trevliga (och nyfikna på vilka vi var och hur vi hamnat här!).
Maten från hotell Svea var superb och även underhållningen, en trevlig kväll med andra ord!
Vårt kök är därför numera fyllt med blommor med lyckönskningar!
Något jag inte heller kunde berätta i förra inlägget då det skulle bli en överraskning för de stora barnen, var att vi fick storfrämmande i lördags!
Älskade äldsta sonen fyllde nämligen myndig, så hans pappa och farmor kom hit norrifrån för att fira honom och hälsa på några dagar!
Vädret blev ju kyligare än veckan innan, men det hindrade inte oss från att göra lite utflykter! Solen sken ju och det var ju huvudsaken!
Alltid lika trevligt med besök norrifrån, och när de åkte i tisdags blev det lite tomt som alltid när besökarna åker hemåt igen!Nu ska jag hämta dottern hos sjukgymnasten!
Ha en härlig dag i solen!!
Kram!

Uppdaterat 17.15
Maken kom just hem med ÄNNU en stor blombukett!!
De hade ringt från vår BANK idag och ville gratulera då de sett honom i tidningen.
De ville att han skulle svänga förbi banken efter jobbet vilket han gjorde, och då hade de köpt blommor till honom!!!Helt otroligt, det märks verkligen att man bor i en liten stad!!

Snart helg!

Veckorna bara ränner iväg och nu är det fredag igen!
Det utlovas fortsatt vackert väder här så jag hoppas hinna med lite trädgårdspyssel i helgen.

Gick ut nyss och tog ett kort på pergolan maken byggde och det är himla mysigt där!
Jag hoppas att vi ska hinna med att sitta ute och fika flera gånger till innan vintern är här.I morgon blir det fest med trerätters, mingel, uppträdanden och dans för mig och maken, så nu består mitt problem i att hitta kläder....
Tur dottern finns som smakråd, även om jag ibland får påminna henne om att jag faktiskt är dryga 40 och inte dryga 20 fniss... Men som hon säger, jag är ju faktiskt ingen tant som måste gå i tantkläder!

Innan jag fortsätter med mina bestyr vill jag bara önska alla en härlig helg!
Kramar!

Hej igen!

Ett tag sedan jag gjort ett inlägg men jag har bara inte orkat helt enkelt.
Vill börja med att TACKA för alla lyckatill hälsningar inför dotterns operation, det värmde!!!
Ska väl börja med att berätta hur det gått.

Operationen tog en timme längre än planerat då de hade svårt att få plats med protesen mellan kotorna. Uppvaket blev en mardröm då de inte hade gett henne tillräckligt med smärtstillande, så hon vaknade direkt de körde ut henne från operationen och grät i 8 timmar inna de fick ned smärtan. Ni som har barn kan ju tänka er hur det kändes, jag ville bara strypa personalen till slut!! Dock inser man förstås att det inte är deras fel, de gjorde så gott de kunde men tigermamman kom verkligen fram!

Personalen är ju oftast så himla bra på lasarett, de flesta skulle få medalj, MEN, vissa kan man ju undra över....
En allmänläkare som gick ronden (alltså inte en av dotterns läkare!) sa till henne att det kostade skattepengar varje natt hon låg inne (som att man inte vet det..) så därför var det bra om hon försökte åka hem så fort som möjligt!!! Ja, då hör man ju vart pengarna till skattesänkningar tas någonstans! Men herregud, man säger väl ändå inte det till en nyopererad som mår nog dåligt utan att behöva höra att man kostar samhället för mycket!!!
Kan ju säga att jag gärna tagit en diskussion med en viss Fredrik...

Som grädde på moset så hann jag bara hem efter ett par dygn på lasarettet i Ängelholm, så fick Lilleman ett jätteastmaanfall!
Inhalerade honom flera gånger hemma men han blev snabbt sämre, så det var bara att åka in på akuten här.
Där möts vi av en sjuksköterska som säger, oj, vi har ingen läkare här nu, du skulle ha ringt ambulans och åkt direkt till Ystad!!!
Jag blev smått galen, hur kan ni ha akutmottagningen öppen utan läkare i tjänst?????
På något sätt fick de dock tag på en medicinläkare snabbt. Han kunde dock inget om astma utan frågade MIG vad de brukade ge honom när han fick akuta anfall...
Till saken hör att Lilleman har väldigt lindrig astma, främst vid förkylningar, och nåt så kraftigt anfall som han fick har han aldrig haft tidigare.
De inhalerade honom dock med Ventolin och gav honom Betapred efter att de konsulterat läkare i Ystad. Nu kippade han verkligen efter luft och var jätterädd (för att inte tala om hur rädd jag var, men jag försökte ju lugna ned honom).
Till sist larmade de stort larm, så de skickade ambulanser både från Ystad och Kristianstad, så den som kom först fram skulle ta med honom.
Till slut kom ambulans och han fick syrgas och transporterades till Ystads lasarett.
Allt gick ju bra, men nu känner jag mig verkligen inte trygg med akutmottagningen här!
De sa till och med till mig att om han skulle få ett så kraftigt anfall igen skulle jag ringa ambulans direkt och åka till Ystad i stället för att komma in på akuten här!

Ärligt talat så har jag varit så heligt förbannad på besparingar som är helt sanslösa, så jag kände att jag var tvungen att lugna ned mig innan jag gjorde ett inlägg då det annars är lätt att bloggen förvandlas till en politisk blogg och det vill jag inte. Men...det kan jag ju säga, jag betalar hellre mer i skatt och slipper helsjuka besparingar som kan drabba oss alla...

Nog om det, en del roligheter har vi ju hunnit med.
Äppelmarknaden kunde vi ju inte missa, speciellt då duktiga Kalle skulle uppträda där!!
Lilleman satt klistrad längst framme vid scenen och väntade!och han fick lön för mödan, oj vad nöjd han var med sin plats!!och Kalle, ja han är SJUKT duktig, himmel så bra hela bandet var!!!!

Äpplen är ju ett måste på äppelmarknaden förstås!och äppeltavlan imponerade förstås!Sen kom älskade storasyster hem. Åh vad Lilleman har varit orolig och längtat!!Teater har vi hunnit med!
Med Lilleman i "huvudrollen" som Sankt Göran som ska rädda en prinsessa och slåss mot en drake!
En av bästa kompisarna hade problem med att hålla sig för skratt åt "draken" som bestod av några kompisar med ett jättedrakhuvud, fniss..
Men åh så duktiga de var!!
I det underbara oktobervädret har vi fikat ute hos vännen Ninni med familj, mysigt som vanligt!
Helgen som var promenerade vi även i skogen, underbart!!
(jag är inte så förtjust i skog, men skogen här gillar jag skarpt, den är så ljus!)över öppna ängar..och längs med stranden! Såå vackert!Helt plötsligt gick vi på ett bröllop!
(smygfotade på håll)Dottern mår bättre nu och kan gå korta svängar (med kryckor förstås)
Om operationen lyckats vet vi inte förrän om några veckor/månader, men vi håller fårstås tummar och tår!

En härlig höstdag önskar jag er!
Kram från mig


RSS 2.0