Blandad kompott!

Ja här händer det saker, både bra och dåliga sådana...

Till de bra kan väl söndagens besök på nya IKEA i Malmö räknas, äntligen ska vi väl få lite mer ordning här hemma!
Det var ju öppningsvecka för det nybyggda IKEA-varuhuset, som för övrigt är det andra största IKEA i världen! Det bjöds på underhållning överallt i varuhuset så det var faktiskt en hel del feststämning där!

Till det andra bra hör att vi inhandlat mer växter till trädgården! Nu är det en del som ska ned i jorden. Bl.a buxbom, plommonträd, lavendel, kantnepeta, funkia, kärleksört, daggkåpa, julrosor, rosor, alunrot, gräs, iris, murgröna, fingerborgsblommor samt en hel del lökar.  Till våren vill jag även införskaffa magnolia, vindruvor,persikoträd och silverpäron!



Vi skulle passa på att gräva en del på gården nu på lovet då stora sonen lovat att hjälpa till och maken skulle ta ledigt från jobbet en dag för att jobba hemma.

Som vanligt då man planerar något har det en förmåga att hända saker som gör att planerna ändras...
Denna gång kom den nya influensan i vägen!
Det är lilleman som drabbats och inga prover är tagna på honom men enligt de läkare vi varit i kontakt med är det med största sannolikhet den han drabbats av.
Den liknar faktiskt inte något annat vi varit med om när det kommer till hur fort man insjuknar!



(bilden är tagen idag. Han ville bli fotad då vännen Saras pojke, som är en kompis hemifrån till lilleman blivit sjuk  och jag visade en bild på honom. Lilleman ville då också bli fotad när han var sjuk!)

Samma dag han blev sjuk var vi på barnmottagningen på eftermiddagen för att skriva in honom här då han har astma. Läkaren undersökte honom noggrant och tittade i hals och öron bland annat, och han var hur pigg som helst.
När vi kom hem busade han med sin storebror innan vi skulle äta. Så helst plötsligt när vi sitter och äter så säger han:- aj! Det gör jätteont i halsen! Vi trodde att han inte gillade maten men 20 minuter senare hade han över 40 graders feber!!
Sen gick det snabbt och han fick kraftig huvudvärk. Gav alvedon men trots det hade han över 40 graders feber hela natten.Ringde sjukvårdsrådgivningen där de sa till oss att ringa vår vårdcentral på morgonen då det lät som den nya influensan, samt att hålla koll så att han inte fick problem med andningen. Skulle han få det så skulle vi åka in akut. Inte många minuters sömn den natten!

Nästa symtom var smärtor i hela kroppen! Han grät och skrek att det kändes som att någon slog honom med pinnar på bl.a fot, knä och armbågsleder, riktigt otäckt faktiskt! Sen kom magsmärtor och diarre.
Jag ringde vårdcentralen direkt på morgonen och läkarna där tyckte att vi skulle vaccineras omedelbart hela övriga familjen, då de var säkra på att han har influensan och flera av oss räknas som riskgrupp , så nu är alla utom lilleman vaccinerade! Nu kan vi ju redan vara smittade, men vi är väldigt noga med att tvätta allt han rör i med sprit, samt att desificera händerna stup i kvarten på alla, även på honom. På det sättet hoppas vi att vi ska klara oss, för en sak är säker, det han har vill jag INTE drabbas av, fy farao!!
Nu mår han riktigt bra, fortfarande ont i halsen och feber, men genom att varva alvedon med ipren går det riktigt bra! Just nu sitter han och leker med sina gubbar.
Jag är så tacksam över att han är på bättringsvägen, jag blev riktigt rädd ett tag!!
I natt har vi som vaccinerat oss inte sovit så bra, man blev rätt öm i armen och både stora sonen och dottern blev lite illamående, men inget värre än vid en vanlig vaccination.

Ha det gott därute och tvätta händerna ofta!
Kram



Kommentarer
Postat av: Bokmalen

Jamen, huvva!! Det lät inte trevligt alls det där. Vad bra att han är på bättringsvägen!!! Håller tummarna att ni andra klarar er. Här hemma är det lugnt på influensafronten. Har inte hänt nåt på jobbet heller, peppar, peppar...

Vad kul med så mycket fint till trädgården! ;) Ska bli kul att få se till våren!! ;)

Ta hand om er!!

Kramen, Maria

2009-10-28 @ 11:39:59
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: j

Hejsan,

Fin blogg :)

kramar

2009-10-28 @ 11:51:37
URL: http://juliiiakempff.blogg.se/
Postat av: Kerstin

Men fy så otäckt det låter. Vad snabbt det gick! Jag har varit i valet och kvalet om jag ska vaccinera mig eller inte och det står fortfarande och väger. Inte vill jag bli sjuk men jag är inte sugen på att få i mig det som finns i sprutan heller.

Men du, det går framåt med trädgården. Det ska bli kul att se hur det ser ut nästa sommar. :)

Ha en riktigt fin dag och hälsa lilleman att han ska krya på sig.

Kram

2009-10-28 @ 12:24:07
URL: http://kerstinsfoto.blogspot.com/
Postat av: veronica-ifokus

Hittade hit via kerstin och ville bara lämna ett fotspår. Här ligger mina barn i Nöff nöff, inte kul då jag tillhör riskgruppen och vaccinet kommer inte förren imorgon, öppen motagning och när vaccinet är slut så får man gå hem utan =( Krya på er

2009-10-28 @ 12:51:15
URL: http://veronica-ifokus.blogspot.com
Postat av: karola

-ursh det lät jobbigt, hoppas han kryar på sej snart!

2009-10-28 @ 18:10:08
URL: http://alltidinredning.blogg.se/
Postat av: milla-andante

Nämen fy så jobbigt och tråkigt! Förstår att ni var oroliga för honom... hu... skönt att det verkar gå mot det bättre! Inget att leka med den där flunsan... Kan ju berätta att min läkare sa att risken för att andra i familjen ska bli smittade om en har fått den har visat sig vara väldigt liten. Vi får hoppas han har rätt på den punkten!

Håller tummarna för er att ni snart kan njuta av trädgårdsarbetet igen!!

KRAMAR

(så go han är som ville bli fotad mitt i allt...:))

2009-10-28 @ 23:23:22
URL: http://milla-andante.blogspot.com
Postat av: saravillfara

Nämen lilla vännen, stackarn!!

Och jag som tycker att vår lillebror är tillräckligt sjuk med hög feber och rossel, det verkar ändå inte vara jämförbart med flunsan hör jag. Hoppas att han har gjort bort det värsta nu. Stor kram från oss alla, hoppas ni andra klarar er, och att sjuklingen snart blir piggare!

2009-10-29 @ 00:02:33
URL: http://saravillfara.se
Postat av: gittan

Stackars honom! Usch och fy, vi tillhör dem som redan haft influensan. Maken hann jobba 1 1/2 dag efter semester sen låg han däckad i ca en vecka och läkarmottagningen ville inte ha dit honom pga smittorisken. Även jag fick en släng om än lite lindrigare. Var beredd på att han kommer att vara ganska trött en tid efteråt även om han verkar frisk. Håller tumarna för att ni andra klarar er / gittan

2009-10-29 @ 08:51:40
URL: http://livetsgladjeamnen.blogspot.com
Postat av: Marina

Hej o tack för kommentaren hos mig. Så jobbigt det låter med influensan. Vi ska vaccinera oss men det har inte blivit vår tur ännu.

Så kul med så många nya växter och IKEA besöket dessutom. Vi brukar åka till Älmhult, har närmare dit emn det blir väl en tur till Malmö för att prova det nya kan jag tro.



Ha det bra och hoppas ni slipper mer influensa nu!

2009-10-29 @ 14:43:55
URL: http://marinastradgard.blogspot.com
Postat av: Bokmalen

Vad glad jag blir att hon fått tid!! Det är ju super!! Mindre kul att hon inte tål gabapentin, men som du ju säger, det finns flera olika så nån av dom borde ju funka!!!?? Jag håller tummarna att hon ska få all den hjälp hon behöver!!!

Kram på er!!

Maria

2009-10-29 @ 20:59:02
URL: http://bokmalensvardag.blogg.se/
Postat av: j

tack så mkt,

händer något roligt på lovet?:)

2009-10-29 @ 21:53:36
URL: http://juliiiakempff.blogg.se/
Postat av: Camilla E Lindström

Var med och ha chansen att vinna denna eleganta handväska Emma från Caia of Sweden. I exklusivaste läder från Sveriges senaste väskdesigner. Tävlingen är sponsrad av Caia of Sweden



Besök min blogg:

http://emring.blogspot.com/2009/10/tavling-vinn-handvaska-fran-caia-of.html



Trevlig helg

/Camilla

2009-10-30 @ 11:43:50
URL: http://emring.blogspot.com
Postat av: Lily

Stackare! Hoppas han kryar på sig snart!



Jag har inte varit på IKEA än! Tänkte vänta ett tag till(som många tusen andra antagligen ;-)

Så mycket fint ni köpt till er trädgård :D Ett persikoträd ska jag också köpa...

Ha de gott

Kram Lily

2009-10-30 @ 19:41:47
URL: http://lilysnewplace..blogspot.com
Postat av: Ingmarie

Dottern skulle esa till London nu på måndag,men ligger sjuk i något liknande som din son.

Givetvis ställdes resan in,men fy sjutton vad det var svårt att få en läkartid...På ett ställe sa dom att man kan åka till England även om man har svininfluensan???Vilket svar..vem vill det?



Ha det bra o hoppas lillen känner sig bättre!

2009-10-31 @ 07:27:20
URL: http://frujacobsen.blogg.se/
Postat av: Bibbi

Men stackare! Hoppas han är pigg nu. Höll på tro jag drabbats i veckan men jag fick vanlig förkylning. Annars har många på skolan legat...

Melker tog sprutan i tisdags, i onsdags var han ursjuk. Blev lite orolig, men på torsdagen var han åter bättre igen.

Nu ska jag å´gubben strax på 70-tals fest. Ska bli kul. Jag ser inte klok ut men....

Stora kramar till er alla!

2009-10-31 @ 16:33:19
URL: http://vildrosenbibbi.blogg.se/
Postat av: sari Lindvall

Hej



men guud så otäckt, vi har faktiskt vaccinerat oss allihopa,,ja inte gubben men han ska oxå göra det.



<a href="http://www.lillaprovence.se">http://www.lillaprovence.se</a>

2009-11-06 @ 11:19:01
URL: http://lillaprovence.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0