Vart ska jag börja?...

Hmmm, vet inte riktigt vad jag ska skriva, blir lätt så när blogguppehållet varit FÖR långt. En hel del har förstås hänt.
Pratade just med goaste vännen/svägerskan i norr som var mäkta less på att kika in på bloggen varje dag utan att något skrivits där....jamen telefon finns ju som tur är, fniss...

Vi har hunnit med en utlandsresa hela familjen. Härligt men som alltid när det gäller vår familj så blir det något strul. Denna gång var det Lilleman som fick en kraftig öroninflamation av allt badande, så när de stora barnen flög hem blev jag, maken och Lilleman kvar i en vecka till då han fick flygförbud från läkaren!
Tack och lov så fungerade försäkringen fint!!
Efter två pennicillintabletter!!!!!!! mådde han fint igen, så egentligen blev extraveckan som en bonusvecka för oss!
Efter ett par dagar var öroninflamationen väck, men då hittade inte försäkringsbolaget något flyg till oss!Mys med storasyster är aldrig fel!Eller kortspelande med storebror..Vi har även haft besök i ett par veckor av en tjej från England som varit här som utbytesstudent. Intressant att höra om skillnaderna mellan England och sverige, framförallt om deras matvanor!! Hon tyckte att pommes fritesen här (som hon köpte med en kompis nästan varje dag då de alltid åt det hemma..) var dåligare än i England. Den var FÖR LITE FET...OCH...hör och häpna....den smakade POTATIS!!! Förstår att Jamie Oliver vill förändra matvanorna där...
När hon åkte hem till England följde store sonen med henne för att vara utbytesstudent där.
Efter första jobbdagen var han lite chockad över lunchen... Ett kinderägg, en chipspåse, en Snickers och....wow...ett äpple!!!
Men hallå...lunch?..
Nu är han tillbaks hemma och jublade då vi åt kycklingsallad häromdagen!

Här hemma är snön sedan länge ett minne blott och våren har gått in i en ny fas.  Jag njuter i fulla drag (mellan förkylningarna som tycks avlösa varann i en aldrig sinande ström...).
Vi har haft ett par riktigt varma dagar med försommarvärme, och i helgen då lördagen bjöd på dryga 17 grader i skuggan, och söndagen var ännu varmare, passade jag och en väninna på att göra en liten utflykt. MYS!
(och så vackert att man nästan svimmar!!!


Lövsprickningen är igång så nu skiftar naturen i härligt ljusgrönt

Gräsmattorna frodasÄntligen kan man börja laga mat och äta utomhus igen, LOVELY!

I rabatterna börjar det bli trängsel, minns inte allt jag planterat så det blir spännande att se! Var på trädgårdsföreläsning och plantförsäljning med Österlens trädgårdssällskap i går kväll.
Handlade om träd, buskar och klätterväxter. Rätt så intressant. MEN, vad är det för fel på människor????
Jag och min väninna blev lite chockade faktiskt. Vissa blev som GALNA när det skulle till att säljas plantor, ingen hyfs alls! Vi blev sittande och bara tittade på spektaklet som utspelades. Vi väntade till sist och som tur var ville ingen ha det vi ville ha! Iberisk vallört all gold. Alltså en vallört med gula blad som får lila blommor i st för de vanliga gröna bladen med blå blommor. Jag älskar lime och lila så den passade mig perfekt. den sprider sig inte heller som vanlig vallört sas det. Nu ska jag bara fundera ut var den ska planteras, har ju minimalt med plats...

Ha det gott vänner!


RSS 2.0